Brytermontasje på høyspentlinje

Deltidsstudium - 4 år

Fagområdet elkraft består av flere elementer som er nødvendige for at dagens samfunn skal kunne fungere. Elkraft omfatter alt fra produksjon og fordeling til forbruk av elektrisk energi. I det inngår enøk, linjebygging, dimensjonering av tekniske installasjoner i bygg, transformatorer, automatiserte anlegg, elektriske maskiner og sikre stabile strømleveranser med mer.

Studiet gir
Studiet innen elkraft kvalifiserer studenten til arbeid i tekniker- og ingeniørjobber i offentlig og privat sektor. Utdanningen gir kompetanse til å lede og være ansvarlig for planlegging, vedlikehold og installasjon av elektriske anlegg. Samtidig gir utdanningen det teoretiske grunnlaget for godkjenning til installatør og å være ansvarlig driftsleder.

Stillinger etter studiet kan være innen elektrisitetsverk, elektroinstallasjonsbransjen, industri, handel, rådgivning, arbeid på ledernivå i privat og offentlig arbeidsliv. Arbeidet kan være kombinasjon av praktiske og teoretiske oppgaver, innebærer nyskaping, etablering og drift av ulike virksomheter.
Utdanningen kvalifiserer også til å bli yrkesfaglærere i videregående skole. Pedagogikkstudium tas etter fagskolen. Fagskoleutdanning innen elkraft kan gi helt nye jobbmuligheter.

Arbeidsform
I studiet vil være forelesninger, oppgavearbeid både individuelt og i grupper, ekskursjon/bedriftsbesøk, lab.oppgaver, tverrfaglige prosjekter. Se studieplan for detaljer.
Litt om noen tema i studiet   Se eksempler på prosjekter

For å bli tatt inn i teknisk fagskole linje for elkraft, må søkeren ha fullført fagutdanning med fagbrev innen fagområdet eller ha minimum 5 års relevant praksis (realkompetanse).
Relevante fagbrev    Deltidsstudium

Studenter som har svake kunnskaper i matematikk, bør følge et forkurs hvor sentrale emner blir repetert.  Mer om forkurs

Søke fagskolen

Elektriske anlegg