Offshorearbeid
Foto: AgderEnergi

Studiet innen automatisering kvalifiserer studenten til planlegging, idriftsetting og vedlikehold av automatiserte anlegg.
Slike anlegg finner en både i offshore-rettet industri og landbasert industri i alle typer fabrikkanlegg, i større bygninger for eksempel til styring av VVS- og lysanlegg. Arbeidsområde etter utdanningen kan også være rådgivning, salg av teknisk utstyr og tekniske systemer.

Utdanningen kvalifiserer også til å bli yrkesfaglærer i videregående skole. (Pedagogikkstudie tas etter fagskolen).
Generelt kan en si at kombinasjonen av fagbrev, praksis og teknisk fagskole kvalifiserer til tekniker- og ingeniørjobber i offentlig og privat sektor.

Studiet omhandler blant annet styringssystemer, reguleringsteknikk, instrumentering, EKOM, elektroteknikk, energitekniske systemer, ledelsesfag og prosjektarbeid. For detaljer om fag/tema og læringsmål, se Studieplan.
Info om prosjekt
Ved å ta teknisk fagskole, kan det åpne for helt nye muligheter for deg i arbeidsmarkedet.

For å bli tatt inn i teknisk fagskole linje for automasjon, må søkeren ha fullført fagutdanning med fagbrev innen fagområdet eller ha minimum 5 års relevant praksis (realkompetanse).
Om relevante fagbrev.

Videre studium
Etter fullført teknisk fagskole, har en også mulighet til å studere videre, se her.

Søke fagskolen
Dersom du ønsker mer informasjon om tilbudet, ta kontakt med oss.

Styringssystemer
EKOM