Byggarbeid

Studiet innen anlegg kvalifiserer studenten for arbeid som anleggsleder eller prosjektleder (mellomleder) der en arbeider med beregning, planlegging, kontroll / koordinering av produksjon, innkjøp og personalressurser, med mere.

Stillinger etter studiet kan være tekniker- og ingeniørjobber i offentlig og privat sektor. GravemaskinUtdanningen kvalifiserer også til å bli yrkesfaglærere i videregående skole. Pedagogikkstudium tas etter fagskolen.

I studiet ser en på drift og dimensjonering av anlegg i jord og fjell. Det inngår arbeide med landmåling, kommunalteknikk, anbudsberegning, kalkulasjon, geoteknikk, fjellarbeid, prosjektstyring og anleggsdrift. Mer om tema

Arbeidsform
I studiet vil være forelesninger, oppgavearbeid både individuelt og i grupper, ekskursjon/bedriftsbesøk, lab.oppgaver, tverrfaglige prosjekter.
Se eksempler på prosjekter.  Se Studieplan for detaljer.

For å bli tatt inn i teknisk fagskole linje for bygg, må søkeren ha fullført fagutdanning med fagbrev innen fagområdet eller ha minimum 5 års relevant praksis (realkompetanse).
Relevante fagbrev

Studenter som har svake kunnskaper i matematikk bør ta forkurs. Mer om forkurs.

Anleggskonstruksjoner
Geoteknikk